Блог

RSS
Плетено одеяло, подарък за дете- 21 септември 2017 г.

Историята с това одеяло е шарена и приказна, като самото одеяло. Заради електронния магазин, често пуска постове във Фейсбук. Освен това, повече от 15 години работя с японци. Една българка, която е омъжена за японец, следеше постовете ми във Фейсбук и ги харесала. После хареса и мен. После хареса и името ми....От пост на пост - станахме приятели и един ден ме попита за значението и историята на моето име. Разказах й това, което зная от мама. Дамата беше бременна и ме попита, дали съм съгласна да кръсти момиченцето си с моето име Елиета. Какво да кажа - бях супер щастлива! Имах си една малка прекрасна кръщелничка! Една Елиета, която живее в Япония! Почти като моя внучка! И тъй като бях изплела одеяло с над 35 цвята за моята внучка, реших да изплета и едно одеяло за японската ми кръщелничка. Нейното одеяло стана готово на Еньов ден, беше с оранжев фон и носеше магията на изгряващото слънце.....такива ми ти работи...

Мнения (0)
Когато луксът се споделя- 14 септември 2017 г.

Много е зареждащо, когато хубави хора създават хубави мероприятия и хубави клиенти оценяват хубавите подаръци!

Беше спонтанно, когато управителят на "Попови корп" ЕООД - Петър Попов започна разговори с мениджъра на луксозния хотел в Елените  Зорница сенс СПА". Разговорите продължиха с договор за съвместна дейност, после се подредиха луксозните изделия на електронния магазин за подаръци и сувенири в луксозните витрини на хотел "Зорница сенс СПА".

После...после беше вдъхновяващо да се радваме, как туристите от цял свят се възхищават на българските ювелирни изделия, купуват ги и с радост пренасят част от класата и лукса на България в своите домове!

Мнения (0)
Рогозенското съкровище- 13 септември 2017 г.

Определят Рогозенското съкровище като находката на 20 век за България, по отношение на тракийската култура и бит.Съкровището поразява с изяществото на формите, ювелирната изработка и богатството на украсата. В изработката и сцените на украсата се откриват различни стилове, а сцените от украсата са взаимствани от различни митологични сюжети. 

Съкровището е открито в една зеленчукова градина в с. Рогозен. Собственикът  разорава градината си и така е открита първата част от съкровището, която се състои от 65 съда. Втората част от 100 съда е открита от археолозите от гр. Враца. Рогозенското съкровище съдържа предимно сребърни съдове, някои от тях с позлата, с общо тегло около 20 кг, или 0,8 таланта сребро. Стойността му като метал  е равна на месечната заплата на около 70 гръцки наемници в началото на IV в. пр.н.е. според сведенията на Ксенофонт в „Анабазис”. Особено ценна е стойността като колекция от изящно изработени сребърни съдове, които могат да бъдат само царско притежание; неслучайно през същата епоха на IV в., към която се отнася основното съдържание на находката, подобни съдове се откриват не в некрополите на гръцките полиси, а почти винаги в находки, които в Тракия и Македония са определени като царски. Съществува и предположение, че Рогозенското съкровище може да е храмово. 

Използвани материали от "Археологически данни за датиране на Рогозенското съкровище Проблеми и становища" Маргарита Тачева

Красотата на Рогозенското съкровище вдъхновява много български майстори при изработката на художествени реплики на съдовете от Рогозен и при създаване на нови авторски колекции на ювелирни съдове, които напълна се вписват в съвременния бит и култура и придават лукс и сдължаан блясък във всеки интериор.

Мнения (0)
Фотосесия на морето- 11 септември 2017 г.

Фотосесия на предмети на изкуството и луксозни подаръци на морето  

Нашият електронен магазин за луксозни подаръци и сувенири http://giftsbg.net има подписан договор за сътрудничество с петзвездния луксозен хотелZornitza Sands SPA. Миналата седмица пътувахме до Елените. Мениджърът на хотела беше заета със срещи и трябваше да я почакаме - да починем, да се изкъпем в морето, да се топнем в басейните, да изпием по един коктейл, да посетим СПА центъра...

 

Да, да, ама не.....Сърце не трае....обстановката е страхотна, в багажника на колата има естествено мостри и...веднага беше взете решение, свободното време да се оползотвори във .... фотосесия на луксозните, ръчно изработени подаръци в съответната луксозна обстановка!

Започнахме с Английския двор...

  

Дървената пластика, бродирания албум с Родопската шевица и рисуваната керамика точно се вписаха в атмосферата на Английския двор.....

После се качих в нашата стая в хотела. Гледката беше зашеметяваща. Знаех си, че всички наши луксозни подаръци просто са създадени зада бъдат снимани с този морски пейзаж.

Нашите ръчно изработени подаръци напълно се вписваха в атмосферата на хотела. И не зависимо, че не бяхме взели професионална техника, че не бяхме повикали професионални фотографи, мисля че успяхме да хванем най-важното - пълния синхрон между луксът на обстановката и артистичния дух на творбите.

  

Резултътът от комбинацията беше "Стил и класа". Това, което предлага нашият електронен магазин за луксозни подаръци и сувенири ttp://giftsbg.net.

 

Мнения (0)
Луксът, начин на живот!- 04 септември 2017 г.

Договор за съвместна дейност между "Попови корп" ЕООД, собственик на електронния магазин за луксозни подаръци и сувенири http://giftsbg.net и Луксозния 5 звезден хотел "Зорница сандс СПА" http://zornitzasands.com/

Луксът, като начин живот, като стил на поведение, като отношение, е възпитание! Възпитание, което се получава първите седем години в семейството, в дома, на местата, които посещаваме с децата си, от хората с които общуваме. Луксът може да се купи с пари, но стилът се възпитава и наследява.

Стилът не се получава с пластични операции, нито с екстеншъни, той не се афишира. Стилът съществува и впечатлява! 

Стилът, луксът, традицията, културата, истарията на България - това са опорните точки на нашата фирма "Попови корп" ЕООД и на нашия електронен магазин залуксозни подаръци и сувенири -

http://giftsbg.net

.

Това са критериите, по които избираме нашите партньори, с които да работим. А нашата работа е нашата мисия! И затова я вършим блестящо и много се забавляваме, докато работим!


С голямо удоволствие искам да ви представя младия, амбициозен и супер професионален екип на луксозния хотел в Елените.

"Зорница сандс СПА" http://zornitzasands.com/

Красиви, умни, креативни млади хора, които решават в движение всички дребнички и гаднички неща, които могат да ни отровят почивката в един лъскав хотел.

Почивката, а за нас работата в такъв хотел е удоволствие, което трябва да се сподели...

Очаквайте втора част на фотосесията - Реплики на античните съкровища, модели и фотографи....

Мнения (0)
Протоколни подаръци, поръчани от приятел!- 13 август 2017 г.

Протоколни подаръци

Винаги е най-трудно да отговориш на изискванията на близки приятели. Влад беше емблематична фигура в Английската гимназия. Блестящ математик, изявен спортист, момче с неповторима индивидуалност и излъчване....Формулите по химия и неразбираемите задачи по физика за него бяха като игрословица, а за мен  - като китайски йероглифи. Ей така, като на майтап му вървеше всичко, без да се натяга и без да дразни тези, които не бяхме добри като него....Моята най-добра приятелка беше луда по това момче....беше....

Интересно е, че след толкова много години, свестният човек си остава свестен. Върви уверено по пътя си и знае кое е ценно и кое е най-добро! Ето защо ми е толкова скъпа поръчката, която направи Влад от нашия електронен магазин за луксозни подаръци и сувенири http://www.giftsbg.net.

Да, зная че сме едни от най-добрите! Да, наши клиенти са известни имена от политиката, бизнеса, изкуството. Но едно е да изпълниш поръчка на президент, чрез службата на протокола, а друго е да изпълниш поръчката на стар приятел и той да остане доволен. Е, ево е стандарт! И много, много се гордея, че Влад избра своите подаръци от нас и че двамата изпълнихме тази поръчка с усмивка и взаимна благодарност!

Благодаря ти, Влад!

И когато трябва да поръчваш протоколни подаръци, знаеш на кого да се обадиш, нали?

Мнения (0)
Преди полунощ....стихове в картина- 04 юли 2017 г.

"....Преди полунощ
или малко след полунощ
звъни една приказка.
Една приказка идва или се завръща....." - Ив. Пейчев.....

Картина в стихове, поръсена с кехлибар.....


Мнения (0)
"Много крадат, господине, ще ме прощавате"- 03 юли 2017 г.

"Много крадат, господине, ще ме прощавате"....Мнение на новоизгрялата звезда Баба Мичка от село Селановци, или как се създават митове и се копира информация....
Не зная дали да се радвам, или да се смея....
Преди две години бях удостоена с привилегията да стана единствения българин, който има профил в официалния сайт на CNN и да публикува материали на сайта на тази медия. Без излишна скромност ще кажа, че профилът е на нашия електронен магазин за произведения на изкуството и ръчно изработени предмети giftsbg.net и че благодарение на този профил и материалите, които публикуваме, вече България не се отбелязва като "други страни от Европа", а има раздел България в падащото меню на страните в CNN.За качеството на материалите говори това, че в продължение на няколко седмици българските електронни медии и българските теливизии дословно преписват статията за Баба Мичка от село Селановци, написана от Невяна Троянска. И не само я преписват, но и без грам угризение публикуват авторския колаж от снимки, който беше направен от г-н Петър Попов, управител на фирмата - собственик на електронния сайт за подаръци и сувенири giftsbg.net ....няма да публикувам дългия списък от линкография...защото отдавна им изгубих бройката....но само един сайт, този на 55+ поиска официално разрешение от мен да публикуват материала, като посочиха нашия материал като първоизточник...та....такива ми ти работи за професионализма и коректността на българската журналистика!!!! А иначе, много съм признателна на екипа от БНТ1, която ни охарактеризира като "колегите от CNN". Само, дето не сме им колеги...

Това е първоизточника http://ireport.cnn.com/docs/DOC-1140833

А това е  реплика...но не художествена....http://bnt.bg/za-bnt/telefona-na-zritelq/


Мнения (0)
България - мисия и съдба!- 27 юни 2017 г.

Първа среща с първата дама, съпругата на Президента Румен Радев, госпожа Десислава Радева!

Какво да кажа....щастлива съм, че българските традиции, българското изкуство, българските занаяти, българските творци са във фокуса на вниманието на съпругата на Президента! Щастлива съм, че Петър Попов, един млад, умен и успешен бизнесмен /как няма да е успешен и умен, нали ми е син!!!?/ успя да впечатли екипа на госпожа Радева с любовта си към българската история и българското изкуство! Защото за фирма "Попови корп" и за нашия електронен магазин за луксозни подаръци и сувенири www.giftsbg.net България не е бизнес, България е мисия и съдба !

Мнения (0)
Репликите на Рогозенското съкровище, луксозни подаръци от България- 12 юни 2017 г.

Рогозенското съкровище - находката на века!

Рогозенското съкровище е тракийско сребърно съкровище, открито в началото на 1986 г. във врачанското село Рогозен. Това е най-голямото по своите размери съкровище, откривано на територията на България. Състои се от 108 фиали, 54 канички и 3 чаши, т.е. общо от 165 предмета от сребро с висока проба, някои от които са позлатени.

Разликата в стила и изработката на съдовете дава повод да се счита, че те са произведени по различно време и на различни места, което разширява периода на производство, а именно - от края на 6 век до първата половина на 4 век пр.н.е. Предполага се, че местен тракийски владетелски род от периода на най-големия разцвет и мощ на тракийската култура, е притежател на това съкровище.

По-голяма част от Рогозенското съкровище се притежава в Регионалния исторически музей във Враца, а около 20 съда са притежание на Националния исторически музей в София. Съкровището е открито на две части. Първата част, състояща се от 65 предмета е открита случайно през есента на 1985 година от Иван Димитров в двора на къщата му. В началото на 1986 г. той занася откритите предмети на кмета на с. Рогозен. Кметът осъзнава ценността на находката и веднага се свързва с Регионалния исторически музей - Враца. Пристигат археолози и в същия двор на 4 метра разстояние от първата находка се откриват и останалите 100 предмета. Рогозенското съкровище е обявено за находката на века!

Мнения (0)
Най-продаваното сребърно бижу- 07 юни 2017 г.

Голям кеф е да следим кои от продуктите ни се продават, кой продукт е най-харесвания, най-продаваемия! Нашият сайт е известен с луксозните подаръци, с художествените реплики на съкровищата, но напоследък продажбата на сребърни бижута набира голяма скорост. Първо, защото автоите са големи майстори, второ, защото бижутата са много красиви и трето....защото цените са много приемливи! Едно от най-често поръчваните бижута е сребърната висулка на един елегантен кон. Хубавото е, че от обратната страна кончето е плътно, а не е кухо. Оригиналното бижу е изработено от сребро проба 925, тежи 6,4 гр и е оригинален подарък за всеки истински мъж, или дама, любители на конете.

Мнения (0)
Класация на най-продаваните продукти за 2016 г.- 07 януари 2017 г.

А това е класацията на продуктите - отличници! Най-високите стойности на продажби в лева  по продукти за 2016 година

Продажби бройки

лева

ИД

Наименование

Ед.цена

ТОТАЛ-БР.

ТОТАЛ ЛВ

1

1889

Луксозен сувенир - Фиала Панагюрско

65

55

3575

2

900

Ритон Елен

890

4

3560

3

243

Кана Боровското съкровище

750

4

3000

4

1033

Реплика на Амфора

1400

2

2800

5

428

Фиала Панагюрското съкровище

600

4

2400

6

226

Киликс

393

5

2016

7

343

Реплика на овен

890

2

1780

8

1062

Ритон Розовец

525

3

1575

9

352

Маската на Терес

500

3

1500

10

901

Ритон Кон

750

2

1500

11

44

Кукла

5

270

1350

12

2149

Златна роза

180

6

1080

13

1453

Посребрени чаши

475

2

950

14

315

Книга на Меги

12,9

69

890,1

15

980

Реплика на амазонка

890

1

890

16

2142

Кана Могиланска могила

389

2

778

17

1861

Ритон Сфинкс

750

1

750

18

1788

Царски бокал

639

1

639

19

350

Реплика на бик от СентМиклош

600

1

600

20

227

Кана Рогозен

426

1

426

21

702

Дърворезба Двойка птици

400

1

400

22

1737

Реплика на кана от Рогозен

393

1

393

23

236

Фиала Рогозен

393

1

393

24

47

Магнити

1,5

250

375

25

1079

Златна роза малка

110

3

330

26

1864

Маска Далакова могила

318

1

318

27

1832

Чаша уиски

303

1

303

28

217

Бокал червено вино

270

1

270

29

1359

Бонзай Корал

127

2

254

30

218

Чаша

234

1

234

31

1776

Бродирана д.рокличка

75

2

150

32

1875

Луксозен сувенир - Летница

65

2

130

33

1886

Луксозен сувенир Маската на Терес

65

2

130

34

810

Албуми

15

8

120

35

1620

Сребърен к-т Дървото на живота

50

2

100

36

431

Одеяло

100

1

100

37

1452

Чаша за ракия

90

1

90

38

816

Книгоразделители

7

10

70

39

1025

Бродирани магнити

7

10

70

40

808

Пано Соф.шевица

70

1

70

41

3192

Висулка планински кристал

34

2

68

42

998

Ръчно рисуван шал Слънце

60

1

60

43

Обеци ангелит

60

1

60

44

540

Обеци малахит

60

1

60

45

696

Дърворезба пиле

58

1

58

46

1941

Картина с кехлибар

55

1

55

47

1945

Картина с кехлибар

55

1

55

48

2004

Картина с кехлибар

55

1

55

49

3292

Рисуван шал

55

1

55

50

1023

Медни магнити

5

10

50

51

1623

Цар лъв

50

1

50

52

индив

Дръвче полускъп. Камъи

49

1

49

53

315

Икона Великом. Злата

24

2

48

54

2007

АЛБУМ Силви Вартан

45

1

45

55

1706

Сребърна висулка кон

40

1

40

56

16

Мускали

1,5

25

37

57

431

Обеци червен корал

30

1

30

58

Обеци корали

30

1

30

59

147

Икона Св.Филип

29

1

29

60

45

Мускали бъклица

2,5

10

25

61

101

Дъски малки

2,5

10

25

62

527

Ключодържател гайда

5

5

25

63

528

Ключодържател гъдулка

5

5

25

64

521

Икона Св. Димитър

24

1

24

65

1013

Книга за пожелания

20

1

20

66

1472

Ключодържател кафеник

15

1

15

Мнения (0)