Блогове от '2014' 'януари'

RSS
Алгритъм, Опитът на един интернет глупак -2- 17 януари 2014 г.
Опитът на един интернет глупак:
Започвам тази рубрика КАК ДА ПОДОБРИМ И ОПТИМИЗИРАМЕ ПРОДАЖБИТЕ СИ В ИНТЕРНЕТ, С НАЙ-ГОЛЯМА БЛАГОДАРНОСТ КЪМ ИВАЙЛО АНГЕЛОВ, МОЙ ФБ ПРИЯТЕЛ.
Една вечер прочетох съобщение във ФБ стрийм, как Ивайло вдигнал рейтинга в Гугъл на сайтовете, които администрира. Веднага му писах съобщение с въпроса КАК? И за разлика от многото високо интелигентни програмисти, на които като задам прост въпрос, често ме поглеждат високомерно и ми отговарят с "Глупости", това момче от Русе отдели часове от времето си, свърза се с мен по скайпа, направи диагноза на сайта ми и ми каза от къде да започна, за да се самообразовам в SEO оптимизацията....Помогни си сам, за да ти помогне и Господ....Речено, сторено....от годините, които съм преживяла на този свят разбрах едно: РАЗБЕРЕШ ЛИ АЛТГОРИТЪМА НА НЕЩО, ТО ТИ ВЕЧЕ МОЖЕШ ДА ГО ВЛАДЕЕШ! И така стъпка по стъпка, започнах да разгадавам алгоритъма на оптимизацията, да виждам грешки, да ги отчитам, да ги поправям....и да следя ежедневно резултатите.
На първо четене ще кажа, че с препоръките на Ивайло и с частичното си ограмотяване, за 3 дни увеличих посещенията в сайта си от 10 пъти до 20 пъти!!!!! И което е най-важно, в резултат на тази оптимизация веднага се регистрираха 4 продажби!!! Тези дни ще споделя за най-често срещаните грешки, при продажбата в интернет: ФОРМУЛИРАНЕ НА ЗАГЛАВИЯТА И АНОНСИРАНЕ НА ПРОДУКТА В ИНТЕРНЕТ. Ако и Вие имате опитност в тази сфера, споделете...
Мнения (0)
Опитът на един интернет глупак -1- 17 януари 2014 г.
Като имаш сайт за електронна търговия, трябва да го администрираш и оптимизираш. Като предлагаш нещо в интернет простраството, трябва да знаеш КАК да го предложиш, за да стигне твоя продукт до бъдещия си притежател. Последните две години се ровя в тази бездънна материя....Да направиш сайт за нещо интересно, ОК...да намериш съмишленици....ОК, но да бъдеш най-добрия, всеки ден да бъдеш на гребена, без да използваш колосален рекламен бюджет...ето това е въпроса. Ние, българите сме факири да правим от нищото - нещо и да го правим успешно.... и ето аз на 54 години скочих в едно необхватно пространство - електронната търговия, сфера по-близка до възрастта на внучката ми, отколкото до мойта. Но...като скочиш, трябва да летиш.
Какво научих и какво уча ще споделям с вас, защото един мой учител казваше "Умният се учи от грешките на другите, а само глупакът се учи от своите грешки"...е...аз се уча предимно от своите, но тук ще споделям материали, статии и свои виждания за оптимизацията на електронните сайтове (в т.ч.магазин, сайт, блог, страница), грешки, които се правят често, предложения за подобрения....Ще се радвам, ако и Вие споделяте Вашата опитност, за да се учим заедно и да ставаме все по-успешни!
Нещо, което на мен ми беше интересно
http://wojdylosocialmedia.com/why-you-should-hire-a-content-writer/
Мнения (0)
Лозенски манастир- 09 януари 2014 г.

Giftsbg.net посвети месец януари на духовните храмове - българските манастири и църкви.
История на Лозенския манастир - информацията е от официалния сайт на манастира - lozenskimanastir.orgЛозенският манастир е съществувал още през Х-ХІ век като мъжка обител с голямo братство. Предполага се, че в манастира е имало два храма – единият, посветен на апостолите Петър и Павел, а другият – на празника Петдесетница (Света Троица). В края на ХІV век, когато България е нападната от османските войски, той процъфтявал в духовно и материално отношение. Местността по това време е била покрита с гъста гора, която скривала обителта от всички страни. Минаващите по пътя от Константинопол за тогавашна София (там, където сега минава магистрала "Тракия") османски войски не виждали обителта и това я запазило за известно време. Но веднъж, когато братята биели камбаните за вечерната богослужба, в близост минавали турци и чули звъна. Манастирът бил нападнат и разрушен, а всички монаси - избити без изключение. Единствен свидетел станало малко момче от селото, което пасяло наблизо стадото си, и при нападението се скрило. Впоследствие то разказало за случилото се. Християните от с. Лозен решили да запазят паметта за манастирските празници. Част от хората поели за свое духовно задължение организиранието на празника в памет на светите апостоли Петър и Павел, а останалите – на втория манастирски празник, който бил в деня на Петдесетница. На тези дни те идвали в манастира, но заради турците било невъзможно да се извършва богослужение. Затова приготвяли благословена храна, която раздавали в памет на празнуваните светии. Така в течение на повече от 500 години празникът на светите апостоли бил помнен и почитан поколение след поколение. Хората не забравили коя е земята, принадлежаща на манастира, и никога не я ползвали за земеделие, а тези, които пасяли стадата, не само я заобикаляли с животните си, но от благоговение дори не смеели да почиват там. В кадастъра на София от края на ХІХ век обителта е обозначена неправилно като „Света Троица“ по името на един от манастирските храмове.
В началото на ХХ век на мястото, съхранило спомена за храма, бил построен малък параклис. По-късно (през 30-те години) един възрастен човек от село Лозен, дядо Будин, получил откровение насън, че трябва да напусне семейството си (той имал жена и деца) и да дойде да живее в манастира, както и да не яде месо и да не подстригва косата си. Той възприел казаното му със страх и се посветил на служба Богу. Грижел се за храма, палел кандилата и чистел, посрещал желаещите да дойдат да се помолят. Цар Борис ІІІ често се разхождал на кон из околността и обичал да се отбива в храма за молитва. В манастира все още се пази камъкът с халката, на която той завързвал коня си. Разказват, че той оставял средства за поддръжка на храма, а ако дядо Будин отсъствал, слагал парите под един камък пред църквата. Семейството на дядо Будо, както го наричали в селото, и до днес помага усърдно на манастира.
През 1994-95 г. е построена първата жилищна сграда с дарения На втория етаж в сградата има параклис, посветен на свети Йоан Кръстител. В края на 90-те години със средства на Софийска Митрополия е изградена още една жилищна сграда за поклонници, в която има библиотека и трапезария.
Сегашната църква, посветена на светите първовърховни апостоли Петър и Павел, е построена по благословението и под ръководството на Пловдивския Митрополит Николай, който от 2001 до 2007 година е викарий на Софийския митрополит. Храмът е осветен на Петровден 2005 година от Българския Патриарх Максим.

Мнения (0)
Моята България- 01 януари 2014 г.

Минута на моята молитва за България

България - полъх на мечта.

Пулсираща магия, стаена надежда и прошепната молитва.

Моята България - моят корен и моят свят!

Нашата България - една шепа разкаяние на кръстопътя към върха!

Поспрете за миг и се вслушайте в звука на вечността!

Мнения (0)
Честита Новата 2014 !- 01 януари 2014 г.

Да ни е честита Новата 2014 година!

Да е здрава, силна, уверена, пълна с вяра в доброто и красивото! Да е година на любовта и сътворението! Да се създават много български семейства, да се раждат много български деца, да се възраждат българската традиция и обичаи! Да е устремна и изобилна година! Нека нашият труд се плоди и Бог да ни дари с изобилие и благодат, да пътуваме по света, но винаги да се връщаме у дома, на семейната софра, с близките и обични хора!

Амин!

Мнения (0)