Блог

RSS
Електронен магазин за подаръци и сувенири и....За таралежите без бодли- 17 февруари 2012 г.

За таралежите без бодли

Днес един таралеж без бодли, приятел, когото много обичам и на чиято оценка много държа, ме направи много щастлива! Митко Ганев, който ни караше да се смеем и забавляваме на детските щуротии в годииини преди да излезе "Сам в къщи", един мъж с изумително естетско чувство и безпрецедентен перфекционализъм, мъж който владее умението да вае словото в думи, да го изразява така, както само един талантлив артист може и да предаде музиката в словото на тези, които са с него, та този Митко, когото много обичам и с чест считам за свой приятел ми изпрати писмо, което направи усмихнат и щастлив деня ми. Цитирам дословно писмото му. Митко, извиняваЙ!

Ели, толкова нежност и деликатност има в страницата на интернет магазина ти. Гениална си. Каквото пипнеш - грейва.Митко

Цитирам това писмо, първо за да се похваля, но най-вече за да благодаря! Благодаря на Данчо Кокенов, който материализира една стара моя мечта и роди този магазин! Благодаря му, че усещаше във въздуха какво мисля и го правеше по най-блестящ начин! Благодаря на екипа на Данчо - супер талантливи и скромни млади хора, които не познавам! Благодаря на сина ми Петър, който с обичайното си търпение, усмивка и младежки енергия покрепя всяка моя "щура идея", благодаря му за вярата в нашето общо начинание и в безбройните часове прекарани над компютъра...Моите най-искрени благодарности и дълбок поклон на дизайнерите на магазина! Без тях - този магазин нямаше да има този вид!

Благодаря на всички автори! Без техните прекрасни творения този магазин не би бил приказен и толкова истински!

Благодаря на всички приятели от цял свят, които посещават магазина и най-вече на тези, които ни подкретят, купуват от нашия магазин  и ни дават сили да вървим напред!

Благодаря Ви от сърце, приятели и поклон!

С признателност

Ели

Мнения (0)
Las Vegas - здравей!- 06 февруари 2012 г.
Las Vegas разбра по безжичния, че сме се прочули в Париж и Мулен Руж е проявил интерес към нашите творения и......вече сме известни и в Лас Вегас! И това ако не е летящ старт!
Мнения (2)
Здравей Мулен Руж, България ти изпраща поздрави!- 06 февруари 2012 г.

Не мога да не се похваля!

Магазинът ни е на 3 дни , а днес вече беше посетен и разгледан от класиците, от великите творци на Мулен Руж! Това за сетен път доказва, че няма малки и големи в изкуството! Има можещи и много можещи! И ние сме сред тях!

България, благословена с иконите на Ангел и Надето, нашата България засвири с гъдулките на Пламен, развя рисуваните шалове на Крис, постла китениците на Стоянка, разтанцуваха се българските кукли на Мария.....момите са нагиздиха с български накити на Ралица и Марги, момците посегнаха към тракийските бокали на Зографов, розите на Димел започнаха да ухаят, златната ябълка на Мария заблестя.....а морето на Георги и Любомир...еххх, морето....е нашата вечна жажда за свобода ....и по брега му тичат конете на Сашо и златният дракон на Съни маха с опашка, пожалава успех и берекет!Ганима изпраща своите сърца и любов за щастлив Свети Валентин! 

И всички чакат Вас, наши приятели да грабнете кошниците и.....кан - канът на пазара да започне СЕГА!

Благодаря Ви , че сте с нас! До нови срещи в магазина! Чакаме Ви!

Мнения (2)
България - картички на любов и преклонение!- 04 февруари 2012 г.

Човек идва на този свят със своята мисия: да посади дърво, да отгледа дете, да построи дом, да изкачи връх! Да остави диря след себе си!

 

Странно, ние всички искаме да сътворим велики дела, да оставим на идните част от нашето име, но защо ли забравяме корените си? Забързани между две срещи, между плащането на две сметки, между хилядите телефонни разговори забравяме да поспрем и да се вгледаме в душите си. Забравяме, че нашата България е благословена земя, че тук на една педя площ има построени безброй манастири, църкви и параклиси – безброй обители, които са съхранили отколешните духовни ценности на българина. В светата обител отиваме и се вричаме с любимите си хора да се обичаме и почитаме „во веки веков”, тук кръщаваме рожбите си и ги калесваме за успешен път по друмите на Майката Земя , тук изпращаме любимите си хора в другия свят, света на Светлината и Божественото! Тук присядаме, уморени и уплашени и молим за милост Светия Отец, тук молим за опрощение! Тук , понякога палим свещ , за да благодарим. Колко ли често се сещаме да кажем „Благодаря , че ни има! Благодаря, че сме тук, на тази земя! Благодаря за грижите на Отеца!”

 

 

Издаването на картички на българските манастири и църкви е нашият начин да благодарим на Създателя за грижите към нас – тленните и грешните, нашият начин да благодарим на знайни и незнайни майстори, сътворили и построили българската Света обител, да благодарим на тези свети отци и майки, които служат безмълвно и се молят за нас, за да ни има и да вървим по пътя си!


Благодарим Ви, целувам Ви ръка и поклон доземи!

Тези картички са израз на нашето Благодаря!

 

 

Аз зная, че всички тези светли души, които отправят своите молитви за оцеляването ни като България, нямат нужда от нашата благодарност, но ние имаме нужда от това! Имаме нужда да коленичим в сумрака на храма, да запалим свещ, да се вслушаме във вътрешния си гласец който нашепва „Отче наш” , да целунем ръка и да молим за опрощение!

 

Имаме нужда от нашата вяра!

 

Тези картички са израз на нашата вяра!

 

Тези картички са материализирана любов!

 

Любовта се споделя! Затова решихме , че в тези трудни за оцеляване дни, би било чудесно ако можем да изпратим едно писмо и една картичка, за да подарим любов, светлина и щастие.

 


 

 

 

 

Изложбата в Шератон в помощ на SOS детски селища в България

 

Великденската изложба в галерия Феста със съпругата на японския консул  - Госпожа Селин Окита

 

Павилион на щастието в НДК по време на Стройко

 

Благотворителен базар в Трявна

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Мнения (0)
Нашият он-лайн магазин. Да ни е честито!- 22 януари 2012 г.

                         Здравейте приятели, съмишленици, автори, почитатели, ценители и най-вече купувачи!

                         Нашият он-лайн магазин http://www.giftsbg.net/ вече е реален факт!  

                        Да ни е честито!

Защо създадохме този магазин?  - От дълго време работим върху идеята да представяме български автори - художници, приложници, майстори, хендмейкъри, творци на красота. Нашата идея е не само да популяризираме творците и техните творби, но и да ги продаваме. От друга страна отдавна осъществяваме благородната идея, 10% от продажната цена да бъде дарявана за благородни каузи на утвърдени и почтени дарителски организации. Електронният начин на търговия е съобразнен със забързаното ни ежедневие. Имаш нужда от подарък - сядаш, избираш, плащаш и получаваш. Лесно, ефективно, удобно!

И още една причина защо създадохме този магазин - защото много обичаме това, което правим и се чувстваме перфектно, когато работим в екип на знаещи и можещи хора!

Кой създаде този магазин? - Всички ние, организатори, автори, съмишленици, приятели, почитатели! И все пак магазинът стана факт благодарение на:

1.Елиета Попова  - организатор, отговаря за стоковата структура на магазина, за авторите и за продажбите

2. Йордан Русев -  който "роди" магазина. Отговаря за поддръжката на сайта.

3. Петър Попов - Отговаря за администрацията на магазина.

Какви са целите ни? - Да покажем , че сме най-добрите!

                                     - Да промотираме български автори!

                                     - Да продаваме творбите на българските автори!

                                     - Да продаваме ръчно изработени изделия на хора, които с желание, радост и любов правят това!

                                     - Да дарим усмивка на тези, които нямат нашия късмет да бъдат здрави и да работят това , което обичат!

                                      - Да се радваме на това, каоето правим заедно и да бъде благословен труда ни с изобилие!

Очакваме ви с пълни кошници!

                                                         www.giftsbg.net

Мнения (5)
 Първа ... Предишна 6 7 8 9 10