Блог

RSS
Оригинални подаръци - ръчно плетено одеяло "Еньовден"- 07 септември 2015 г.

Магията на ръчно плетеното одеяло "Еньовден" в Априлци                        

Здравейте,


Одеялото е чудесно! Благодаря Ви много! Желая Ви здраве, дълъг живот и много успехи!
Поздрави!
Стефка Михова

Мнения (0)
Ръчно изработени подаръци и сувенири- 30 юни 2015 г.

Публикувам писмо на наша клиентка....Когато получим такива отзиви, разбираме защо работим! Заслужава си, нали?

Здравейте, Елиета.

Все не намирам време да Ви пиша. В четвъртък получих торбите. По-точно, взех си ги от офиса на Еконт.

Очарована съм от грижливото опаковане. Харесват ми и фотографиите, които сте добавила като бонус. Винаги се радвам, когато срещна такова внимателно отношение към работата. Имате вкус и усет към детайлите.

Самите торбички са хубави и удобни. Вечер излизам на разходка в градинката в квартала, в който живея, и вече слагам вещите си в еко торбичка с котка. :) Пазарувам си в синята торба, а в бежовата с котка Обичливка ще нося книгата, която чета в момента, за да ми е подръка, когато пътувам в автобуса или метрото. Подходящи са за ежедневието през лятото, когато човек се усмихва на веселите цветове наоколо и се радва на леките материи в дрехите, аксесоарите и дори в природата.

Благодаря Ви за коректното обслужване. Желая Ви успех в това изглеждащо приятно начинание!

Тагове :  подаръциgiftsbg.net
Мнения (0)
Да развеем българското знаме- 15 юни 2015 г.

По идея на giftsbg.net решихме да публикуваме снимки на българското знаме. Снимките се публикуват в Гугъл+ Колекция "Да развеем българското знаме - България това сме ние" и във страницата във ФБ "Да развеем българското знаме" Целта е ясна - да развеем българското знаме. Всеки понеделник ще публикувам най-харесваната снимка, а в края на месеца най харесваната снимка ще бъде публикувана в профила на  giftsbg.net в официалния сайт на CNN. Ако някой от вас има идея къде да споделяме и публикуваме тези снимки, нека помогне да развеем българския флаг!
Снимка № 2. 96 лайка (само за един ден!) Временен водач в листата!
Току що се бях върнала от Париж и София много ми липсваше! Флагът на България, лъвът - символ и пазител на България, храмът на България - Алексадър Невски и цъфналото дърво, символ на красотата и изобилието! Всичко в една снимка!

Мнения (0)
Етно базар в МОЛ Варна- 19 май 2015 г.

Хубавите неща се случват едно след друго...След като заредихме арт шопа на Краси в Златните пясъци с произведения на наши автори, получихме предложение от Невяна Троянска, PR на МОЛ Варна, за участие в неделните етно базари на МОЛа. Речено - сторено!

С такива фурии като Краси и Невянаи и в космоса, на извънземните мога да продавам ръчно изработени български сувенири! Като най-лична, най-представителна и най-оправна невеста, курдисахме Краси да краси щанда ни и...я помолих да опише какви са емоциите й от този етно базар.

Ето какво сподели Краси Миленкова, представител  и автор на giftsbg.net в етно базара в МОЛ Варна

"Събитието Етно базар в Мол Варна - да споделя емоции и да разкажа за него? Трудна работа :)

Ако мога да кажа така - кълбо от електричество, което разпръсква навсякъде емоции, пълни с положителен заряд...това беше!

На всички щандове, само красоти, създадени от талантливи и неуморн ръце, които са искали да изразят една душа... Толкова красиви погледи и мили думи, без злобата и сивотата на ежедневието, че доста по-късно осъзнах кой ден сме и колко е часът!

Знам, че този базар, всяка неделя ще има невероятен успех! И очаквам с нетърпение следващата :)"

Така....аз пък сега да направя резюме!

1. Идеята на МОЛ Варна е чудесна! Най-после да се намери едно красиво място, където по интелигентен и атрактивен начин да се покаже какво могат български занаятчии и майстори!

2. И реализацията на идеята си я бива - точно, спретнато, колоритно!

3. Но....къде са тур операторите? Къде са представителите на хилядите хотели по нашето Черноморие?

Когато ходя в Турция, Испания, Италия, Франция, Тунис - има какви ли не предложения - водят ни по МОЛове, по фабрики, по кьошове....пълни автобуси с туристи посещават места, далеч не толкова красиви и не толкова атрактивни и туристите си изпразват джобовете да купуват сувенири....А на етно базара в МОЛ Варна видях много ентусиазъм, мнаго настроение, много красиви творби, но не видях туристи...

Хайде, туроператори да ви видим, колко сте инициативни и колко милеете за развитието на българския туризъм! Разгърнете се, покажете какво можете!

Мнения (0)
Златни пясъци - златни мечти и златни приятели!- 18 май 2015 г.

Има хора, които никога не си виждал и хоп...като ги видиш, сякаш си бил приятел с тях цял живот! Има хора, които с половин дума се разбираш! Има хора, които с половин мисъл реализираш блестяща идея! Има такива хора и аз съм щастлива, че познавам и работя с много от тях - моите автори в ел. магазин за подаръци и сувенири giftsbg.net

Но днес ще пиша за първата си среща с една омайница - Краси. Кога се запознах с Краси? - даже не си спомням, но сигурно е било във Фейсбук, защото никога не бях я виждала на живо, но колко нощи сме били заедно и какви ли не щури идеи сме реализирали само с едно натискане на клавиатурата на лап топа...А колко сме изписали в месенджирите....

Спомням си, че голямата ми мечта беше да посетя Тадж Махал. Но не открих Индия, а се случи да пътувам за Париж. Един висш японски дипломат ме помоли да му донеса някаква картина или принт от Париж. И аз помолих Краси да ми нарисува нещо (тя беше работила дълги години - рисувала и продавала картини в Париж)....Речено - сторено! След два дни получих страхотна картина на Сакр кьор с цъфнали лалета и....така и не я подарих на японския дипломат, защото разбрах, че нещо съм пообъркала в тълкованието на мечтата си - не било Тадж Махал, а Сакр Кьор...(точно като във вица с компютрите и компотите....) И до ден днешен тази картина на Краси краси антрето ми и е първото нещо, което виждам, когато влизам в дома си! - за да не забравям, че човек е толкова голям, колкото са големи мечтите му и че мечтите са за това, за да се осъществяват!

После Краси рисува шал, специално за Миглена Ангелова и Меги замина на следващата седмица за Париж (за първи път!!! защото на шала беше нарисувана Айфеловата кула)...после Краси нарисува специална тениска на сина ми Петър и на дъщеря ми Яна и се оформи цяла линия "Be different" ...после...после даже не си спомням, докато една вечер не разбрах, че Краси наема магазин в Златни пясъци. Тутакси съобщих на нашите автори за тази възможност и миналата неделя натоварихме новия (стар) Мерцедес на сина ми и тръгнахме на Златните пясъци. Както се смееше синът ми, карахме стока, поне за два Мерцедеса - втора ръка...Пак казвам, никога не бях виждала Краси! Но нямах грам съмнение в начинанието. Не че не съм авантюристка, не че не съм губила пари и стока, просто знаех, че на това дело му е писано да стане!

Путуването беше страхотно! За първи път от 40 години насам, друг ме возеше и аз имах възможност да се изкефя максимално на красотата по пътя! Да те вози синът ти, в неговата си кола е върховен кеф! Пристигнахме и....Петър се влюби завинаги във Варна - във въздуха, в морската градина, в морето, в аристократичното излъчване на града, в младите хора и децата!(нали до сега моят син беше идвал във Варна, но само до Метро - Варна, когато го зареждахме...)

А аз не можах да позная любимия си град от студентските години....Не познах и Златните пясъци...Но след като бях видяла чудесиите на съвременния мутробарок на Слънчев бряг, в Испания, Златните пясъци ми се видяха много интелиген вариант на съвременното строителство - демонстрация на пари, власт и показ!!! Малко повече ми идва архитектурата на хотел "Адмирал", но синът - представител на новото поколение, което ходи на чалготеки, го харесва! Аз лично предпочитам изчистените линии на Интернационал.....Но няма лошо, стига да има мярка. А на Златните пясъци някак си мярката е спазена,просто защото природата е прекрасна! Не са могли да унищожат комбинацията от гора и море и това все още прави този курорт незабравим! Има какво да се желае за популяризиране на нашите курорти...Без излишна скромност и патриотизъм, наистина хотелите и условията са далеч по добри от тези в Турция и Испания, но стане ли въпрос за обслужване, кухня, атракции...има да ги гоним комшиите....

Нали за това отидохме да заредим с нашите сувенири и подаръци! Да видят руските братя, израельовците и другите чуждоземни гости, че има и ръчно изработени красоти, и че българските сувенири не са hand made in Chaina, както са навсякъде в Европата....Та като казах Европата - занесохме от българските мускали с българска роза, така де - Булгар, булгар, да се знае! Занесохме от прекрасните икони на Зограф Ангел Радушев, оригиналът на тракийското съкровище е в Лувъра, но позлатените реплики на тракийското съкровище, произведени от Галвано, са в арт шопа на Краси в Златните пясъци. Пак там са подредени картините на Вержи, керамиката на Лили, оригиналните часовници (върху грамофонни плачи) ,  стъклописа на Ася, бродериите на Мая, плъстените овчици на Марги, моето плетено одеало, кованата мед на Йоли, невероятните стъклописи и декупаж на Гени, мозайките и квилинга на Поли и....дали забравих някой и нещо? Сигурно...

Арт магазинът вече е подреден - с много вкус и много любов! Сега е време Краси да се изяви и ...да разпродаде всичко! Успех, Краси!

Париж, ръчно рисуван шал от естествена коприна- 23 ноември 2014 г.

Когато получа такова писмо, се чувствувам окрилена!
Здравей Ели,
Щастлива съм,че открих сайта ти,носи ми само радост и удоволствие.Креативността и корекността ви са безценни.Като островче на добрите емоции в океан от хаос сте.Дано имате много успехи въпреки трудното икономическо положение.Заслужавате ги.Благодаря ти много Милена
Шалът от естествена коприна Париж, моя любов, е изработен специално от Красимира Миленкова за нашата клиетка Милена!


Мнения (0)
Индивидуални подаръци - искрено и лично - 23 ноември 2014 г.

Част първа
Вчера се събрахме различни хора, номинирани в разни категории, да си поговорим Искрено и Лично за вдъхновението. Моите очаквания бяха, че когато става въпрос за Искрено и Лично, Миглена Ангелова няма да отстъпи на креслото на водещия на друг. Но бях приятно изненадана, че това кресло ми беше предоствено на мен, като домакин и като любител на демокрацията, чийто основен принцип е всичко е правилно, щом го казва Ели....И тъй като съм много демократична, за тази сбирка бях номинирала всички присъствуващи аз - Миглена Ангелова беше номинирана като "Силна жена", майка на 4 деца, 2 внука и журналист с изразена гражданска позиция. В многото приказки не разбарх точно какво е вдъхновението на Меги, но видях как се забавлява, като среща нови хора и общува с тях.....Красимира Миленкова беше номинирана като любим автор на giftsbg.net и задочно присъствуваше с ръчно рисуваните си шалове от естествена коприна. За Меги беше нарисуван специален шал от естествена коприна - Париж, от едната страна се кипреше Айфеловата кула и Мулен Руж, а от другата спокойно и достолепно течеше Дунав....Не зная, дали й е харесал шалът на Меги, но ние с Крис много се забавлявахме, като измисляхме концепцията, т.е. Крис я измисляше и реализираше, а аз давах ценни съвети и напътствия....:)...Прекрасното беше, че още като рисуваше този шал, получихме поръчка за шал с Айфеловата кула и Мулен Руж от една друга наша любима клиентка и....започнахме да правим индивидуални поръчки, нещо като картинка по прераразказ...

Мнения (0)
"Искрено и лично", на гости на Giftsbg.net!- 22 ноември 2014 г.

Първата среща на клуб "Искрено и лично", на гости на Giftsbg.net!
Чувствувам се ИКРЕНО щастлива и ЛИЧНО поласкана, че прекрасницата Миглена Ангелова ще ни бъде на гости днес и у дома, на моето кресло, което лично съм й ситуирала пред телевизора ще "води" срещата на клуб "Искрено и лично" по пантофи. А на диванчето, специално послано с плетената пътека на успеха от мен, ще седят най-добрите приятели на ел. магазин за подаръци и сувенири, номинирани в различни категории за тази среща....Очаквайте продължение!

Мнения (0)
Какво е да си художник- 16 октомври 2014 г.
КАКВО Е ДА СИ ХУДОЖНИК ??? -  Виржиния Стоянова
Когато ме попитат с какво се занимавам отговарям - художник съм. Задължително следващия въпрос е какво точно рисувам, пейзажи или цветя ???? Винаги се затруднявам да отговоря еднозначно, казвам - всичко зависи от задачата. Да си художник е по скоро да си творец ! Да ....но такава професия няма !!! А да си творец означава да претворяваш, да създаваш..Мисля си,че ако във всяка една професия или област в живота човек влага творчество светът би изглеждал различен !!!!!! Творческото разнообразие в което се движиш те кара да се чувстваш жив ! И когато боите и платната стават твърде малки и недостатъчни да се изразиш, и ти се иска да направиш нещо по голямо и по различно, да боравиш с други формати и изразни средства и пространства...... И ето едно от поредните ми предизвикателства... Създаването на един друг тип картина на цялостно пространство с цветове, форми, линии ....
#художник, #живопис, #ВиржинияСтоянова, #творец, #картини
Мнения (0)
Антитеза на ВИП Брадър- 05 октомври 2014 г.
Спомняте ли си поета Христо Смирненски и едно невероятно негово стихотворение?...да...Христо Смирненски...(ако още не са го изхвърлили от учебните програми...)Това име няма да го срещнете по жълтите сайтове и само PR овете на плеймейтки с претенции за интелектулки биха поровили в Гугъл да прочетат кой е....
В живота си нивга не бях се надявал
на толкова мил комплимент:
покани ме Дявола — старият Дявол —
дома си на чашка абсент.
Свещта очертаваше острия профил
със ивица златни лъчи
и пускайки кръгчета дим, Мефистофел
ме гледаше с влажни очи.
В очите му есенна горест бе скрита,
но все пак бе горд и засмен,
и махна с ръка той "In vino veritas!"
Ще бъда пред теб откровен!
Омръзна ми вече все тоя ярем на
притворство и помисъл зла —
да пием за твойта сърдечност неземна
и сивите земни тела!

Преди векове аз възпрях на земята
и тук устроих си шега:
веичах се за земната Истина свята,
но тя увенча ме с рога.
....Та плета си аз одеалото на любовта, една поръчка на една прекрасница и за да не ми е скучно прехвърлям каналите на телевизиите. Моята виртуална приятелка Миглена Ангелова е виновна, защото тя ме провокира да "чекна" какво върви по нашите и чужди телевизии. Естествено, попаднах на ВИП Брадър....За личния си потрес няма да споделям, защото няма да кажа нищо ново!!!! Но искам да благодаря на всички мои приятели и автори на електронния сайт за произведения на изкуството и ръчно изработени премети http://giftsbg.net/, че ги има, че са ми приятели и че ми дават сили да вярвам, че нещо има смисъл!!! В дни, когато лъжата и лицемерието са издигнати като начин на живот, когато се отричат всички ценности, корени и традиции, авторите на http://giftsbg.net/ тихо, скромно, без фанфари рисуват, бродират, плетат, коват и създават истински неща; в дни когато Бог, Честност, Истина, Семейство,Любов, Доверие, смисъл звучат архачно и смешно и..."кво да ти каем БРАТО" и "Да му е.... майката" са думи и изрази, повтарящи се като мантра...в дни, когато кифли без грам мозък и възпитание арогантно заявяват, че за 200 лв не биха си мръднали силиконовите зад....ци, а в едно малко село, едни малки хора плащат с живота си и изгарят в пламъци за 250 лева надница....в дни, когато ревли и лигли хленчат по телевизията и нагло каканижат колко широко скроени са и демонстрират цинична празнота и изпразват от съдържание понятия като "семейство" "възпитание" "ценности", нашите автори се връщат към истинските неща - към корените, към любовта и истината, за да творят истински неща. Тези автори са обикновени хора, които не са интересни за журналисти, за предавания, защото не са ВИП - всички автори са завършили университет, а не са лордове от Пазарджишката махала, те са родители, живеят и се грижат за своите семейства, а не са лейди с манталитет, държание и поведение на държанки.....те са хора с ценности, които продават своите картини, творби и талант, за хляба свой насъщен и  да доставят радост и цвят в сивото силиконово блато, в което всички джапаме....
Благодаря Ви, скъпи приятели!!! Благодаря Ви, че продължвате да рисувате, да бродирате, да ковете, да плетете....Благодаря на всички, които купувате ръчно изработените предмети, носещи българския дух и традиция, защото България не е ВИП брадър и българските жени не са Албени, Линадареви и Кучкови и българските мъже не са Евгени Минчев.....Благодаря ви!
Аз отивам да си плета одеалото....
Мнения (0)
Гореща августовска статистика!- 10 август 2014 г.

Разглеждам посещенията по стани на нашия ел. магазин за подаръци и ръчно изработени предмети Giftsbg.net. До миналата седмица, сайтът е бил посетен от наши почитатели от 41 страни. Тази седмица имаме посещения от 47 страни, т.е. с 6 страни повече. Като се има предвид, че още не сме напълно оптимизирали съдържанието, че още не сме оправили снимките и не сме пуснали английската версия на сайта, това си е направо постижение!

Безспорен лидер в посещенията са нашите приятели и почитатели от България (и тази седмица броят на нашите приятели от България се е увеличил значително). Всъщност, това беше и целта - сайтът в първия етап да обслужва само наши, български почитатели. Но само на първия етап! Сега навлизаме във втория етап и нашите амбиции са насочени към популяризиране на сайта извън границите на България и продажба на красивите български произведения на изкуството и ръчно изработени предмети в чужбина. Надявам се, че голямото число българи, които се намират във всички точки на света, ще ни помогнат да станем по-популярни!

След България на традиционното второ място са посещенията на  нашите приятели от САЩ (и тази седмия, броят на посетителите бележи тенденция на сериозна увеличение) и веднага след тях на трето място са посещенията на приятелите ни от Русия. И докато първо и второ място са традиционно заети от България и САЩ, на трето място по посещения са били наши почитатели от Англия,  Белгия, от Бразилия, а сега за първи път броят на  приятелите ни от Русия се увеличи и класира Русия на трето място по посещения.

За мен лично, много изненадващ и много любопитен е фактът, че трета седмица посещенията на наши почитатели от Бразилия са на почетното 4 място. Лично аз смятах, че Бразилия е твърде далеч и твърде различна по стил, тематика и темперамент от България и ако големият брой посещения през първата седмица биха могли да се приемат като интерес към нещо екзотично, традиционният интерес вече трета седмица, показва тенденция за постоятнство! Дай Боже да дойдат и първите покупки от Бразилия!

Германия е страна с традиционен интерес към продуктите в нашия ел.магазин. И тази седмица, броят на посещенията на наши почитатели от Германия се е увеличил. След Германия следват страни като Италия, Англия, Укайна, Чехия, Белгия....Екзотични страни с редовен брой увеличаващи се посетители са Нигерия, Аржентина, Колумбия, Казахстан, Армения, Ангола, Остров Ман :), Венецуела....

За първи път, миналата седмица имаме посетители от Бахрейн, Кюрасао (даже и не бях чувала за този остров до днес...:)))...От неизвестни...станахме свотевно неизвестни!

Мнения (0)
Всеки ден трябва да прочетеш поне едно мъдро изречение....- 04 август 2014 г.
Нашата любима приятелка и клиент на магазина Елена Димитрова сподели във Фейсбук. Публикувам без корекции! Благодаря ти, Ели...наистина нямам думи, с които да благодаря за написаното! Прегръщам те!
Elena Dimitrovaсподели връзка. от Dupnica
Приятели, има една сентенция на Гьоте:„Всеки ден трябва да изслушаш поне една хубава песен, да погледаш хубава картина и ако е възможно, да прочетеш поне едно мъдро изречение.“
Висарион Белински пък е казал:
"Без стремеж към безкрайното няма живот, няма развитие, няма прогрес."
Нашият живот не е свързан само с работа, борба за оцеляване, политика и още много, много други неща. Искаме ли да живеем пълноценно, ние трябва да се интересуваме от различни сфери, които ни заобикалят. Трябва, наложително е , да имаме стремеж към нашето духовно усъвършенстване. Нима няма време да прочетем книга, да посетим изложба, театър, опера или пък просто тук, в Интернет, да потърсим нещо, което ще заинтригува нашето внимание? Всичко е свързано с желанието да се обогатяваме. Именно тук е мястото да ви заинтригувам с един онлайн магазин, който ми направи силно впечатление и сигурно ще представлява интерес за интелигентните личности.

http://www.giftsbg.net/

GiftsBG е онлайн магазин за подаръци, сувенири,
ръчно изработени бижута, картини, икони, пластики и други изработени от български автори.

Лично аз съм пазарувала от този магазин и всичко, което се предлага е на високо естетическо ниво. Управител е Елиета Попова, която
е изключително ерудирана, витална и отзивчива
дама. За мен е чест, че я познавам.
Сега ще ви предложа няколко продукти, които са само част от многобройните красиви и истински стойностни сувенири.
Мнения (0)