Picture of Колелото на живота - бродирана картина
Picture of Колелото на живота - бродирана картина Picture of Колелото на живота - бродирана картина

Колелото на живота - бродирана картина


Колелото на живота - бродирана картина
(0)

 
Bookmark and Share

Символиката и естетиката на българската шевица са уникални. Всеки елемент има своя дълбок смисъл и послание. Центърът на женското начало е запълнен, т.е. е оплоден. Това е съкровено послание за успех и изобилие на всяко начинание . Цветето на живота  - ДНК-то на вселената е във форма на кръст, със знанието вярата да бъде неразделна част от дома, в който е поставена шевицата. Цветето на живота е обградено от четири летящи птици, символ на мъжкото начало - всяко огнище трябва да се пази, а мечтите на обитателите му да летят... И финалният щрих на мотива е оформянето на фигурите във формата на схвастика, чието значение е спиралата на живота. Спиралата, чийто център е любовта, а движещата сила е развитието и резултатът е благоденствие и проспоритет!

 Основна роля в българската шевица играят цветовете. Това са червеният и зеленият цвят върху бяла основа. Червеният цвят за българите символизира  майчината кръв и продължението на живота. Той предпазва от “лоши очи” и уроки. Зеленият цвят дава израз на вечно възраждащия се живот и се свързва с дървото на живота - универсалният човешки символ за Всемира. Белият цвят разкрива силата на чистотата, нетленността, неопетнената младост и божествената светлина

Красива картина с  рамка и бродирана шевица /машинна бродерия/ върху ленена памана. Чудесен български подарък за юбилей, за приятел! Подходящ протоколен и фирмен подарък с достъпен бюджет.

ПРОМОЦИЯ!!!

Picture of Колелото на живота - бродирана картина
Колелото на живота - бродирана картина
SKU: 611
Manufacturer part number: 611
Old price: 40,00 лв.
Price: 25,00 лв.
:
Shopping cart
You have no items in your shopping cart.
Subscribe to newsletters
Email: