Снимка Дръвче от аметист

Дръвче от аметист


Сувенир от полускъпоценни камъни, аметист
(0)

 
Bookmark and Share

Ръчно изработеното дръвче от полускъпоценния камък аметист е уникален подарък, с подчертано символичен характер.

Размерът на дръвчето е 20 см.

Аметистът е виолетово оцветена разновидност на кварца с висока прозрачност.

Полускъпоценият камък аметист отдавна е ценен като камък за украшения и амулет. В  древността е използван за да предотвратява алкохолизма. Думата аметист идва от гръцката дума amethystos, която означава „не-опияняващ”.

Този камък има дълга история свързана с религиозните практики. В египетската „Книга на мъртвите” има описание как аметист със сърцевидна форма е поставян върху тялото на починалия.

Халдейските магове са използвали камъка за защита срещу зло магьосничество и за да донесе успех и късмет. Аметистът също помага да се разберат скритите знания.

В Китай камъкът се е давал на хора въвлечени в съдебни дела, тъй като се е вярвало, че той ще помогне за благоприятният изход на делото.

Като талисман придава благоразумие и бодрост, укрепва социалното положение, носи слава на занимаващите се с изкуство. Пази паметта и прогонва лошите мисли. Подходящ камък за зодии овен, рак, везни, стрелец и риби.

Сувенирът се изработва по поръчка Срок на изпълнение - 5 работни дни. Тъй като всеки сувенири е уникален, съдът в който е поставен е различен и не се повтаря.

Уникален подарък с послание за добър късмет!

Снимка Дръвче от аметист
Дръвче от аметист
ID продукт: 1330
Кат. номер: 1330
59,00 лв.
:
Детайли за продукта
МатериалПолускъпоценни камъни
Потребителска количка
Няма продукти във вашата потребителска количка
Абонамент за новини
Email: