Picture of Ръчно плетено одеяло "Бъдни вечер"
Picture of Ръчно плетено одеяло "Бъдни вечер" Picture of Ръчно плетено одеяло "Бъдни вечер"

Ръчно плетено одеяло "Бъдни вечер"


Ръчно плетено одеяло на една кука "Бъдни вечер"
(0)

 
Bookmark and Share

Ръчно плетено одеяло на една кука "Бъдни вечер"

Бъдни вечер. Софрата с боб, сърми, ошав, питката с паричката, Бъдника е подредена. Свещта е запалена и всички около масата шептят забравената молитва "Отче наш". За миг забравяме делничните задачи, делничните тревоги. Обръщаме се към Отеца да изпросим милост, закрила, здраве и благополучие за нас, за семействата ни, за близките ни! Децата чакат и тръпнат да видят в кого ще се падне паричката....Най-светлият, най- семейният празник! Бъдникът се разчупва от най-възрастния. Хлябът се раздава на всички...Ценности, традиция, българщина, уют, мир и благоденствие цари у дома.

А на дивана грее одеялото на баба "Бъдни вечер". В него са вплетени молитвите, пожеланията, наричанията на баба за здраве, любов, благоденствие, успехи, радост и щастие за семейството! Все простички и истински неща, без които животът би бил празен!

Ръчно плетено одеяло на една кука. Състои се от 35 абсолютно различни бабини квадрати, всяко от тях изплетено от 5 различни цвята. За изплитането на одеялото са използвани 31 различни цвята . Съставът на преждата, от която е изплетено одеялото е Акрил и вълна. Размерът на одеялото е  160 см на 128 см. Теглото му е около 1,5 кг и е подходящо за единично легло. Уникален, интериорен подарък за Коледа!

Плете се по поръчка. Срок за изпълнение - 7-10 дни.

Оригинален подарък за Коледа!

Picture of Ръчно плетено одеяло "Бъдни вечер"
Ръчно плетено одеяло "Бъдни вечер"
SKU: 1061
Manufacturer part number: 1061
Old price: 145,00 лв.
Price: 120,00 лв.
:
Shopping cart
You have no items in your shopping cart.
Subscribe to newsletters
Email: