Снимка Маска, реплика от съкровището в Далакова могила
Снимка Маска, реплика от съкровището в Далакова могила Снимка Маска, реплика от съкровището в Далакова могила Снимка Маска, реплика от съкровището в Далакова могила Снимка Маска, реплика от съкровището в Далакова могила

Маска, реплика от съкровището в Далакова могила


Реплика на златна маска от долината на царете, съкровището в Далакова могила
Производител: "Галвано" ЕООД
(0)

 
Bookmark and Share

Реплика на златна маска от долината на царете, съкровището в Далакова могила

Златната маска е открита  от екипа на проф. д-р Георги Китов. Тя е  принадлежала на тракийски владетел, царувал в началото на IV век пр.н.е. Предполага се, че е украсявала дървен шлем, обвит в кожа и е целяла да респектира враговете с богатството на тракийския владетел.

Съкровището е намерено в гроб в Далакова могила край сливенското село Калояново. Намерената златна маска е втората по големина, открита в България, принадлежала е на неизвестен засега владетел, погребан на това място. Маската е плоска, с голям нос и със затворени очи. Археолозите откривват и златен пръстен. Около изображението на тракийския цар е изсечен и надпис, който гласи: "На спасителя на Азия". Открит е и скелет на мъж с височина 170 cm без черепа, който е  отделен от трупа и положен около таза. Тялото е разчленено след смъртта според орфическата традиция.  Екипът открил некропола предполага, че тук е погребан Терес II.  

Репликата на златната маска е изработена по галваничен път от мед и е позлатена с 24 каратово златно покритие. Репликата се предлага със сертификат и е опакована в дървено изработена луксозна купия. 

Оригинален, луксозен и уникален подарък, подходящ за юбилей и фирмен, корпоративен подарък!


Писмо на клиент на http://giftsbg.net/
Здравейте ! Репликата е много красива и е истинска наслада за мен и моето семейство! Много благодаря за коректното отношение и отзивчивост ! 
                                     
Потребителска количка
Няма продукти във вашата потребителска количка
Абонамент за новини
Email: